Duurzame energie

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie is energie dat je lang kunt gebruiken (niet opraakt) en milieuvriendelijk is. Tegenwoordig raken de fossiele brandstoffen op. Fossiele brandstoffen zijn niet zo goed voor het milieu en daarom willen we steeds meer gebruik gaan maken van duurzame energie. Hierbij moet je denken aan: windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht etc.. Maar het zijn er natuurlijk nog wel meer. Door het menselijke energieverbruik raken de fossiele brandstoffen op en moet er een alternatief komen. Duurzame energie zou dus een goede toekomst kunnen zijn.

 

De energiecrisis
De energiecrisis komt voornamelijk door de snel groeiende economie, dit komt doordat er meer vliegtuigen, motoren etc zijn. De wereldwijde energiebehoefte is wereldwijd 11,4 miljard ton. Er wordt verwacht dat dit in 2030 17,4 miljard ton wordt. De grootste energieverbruikers zijn China en de VS. De energie raakt op en hierdoor is men druk op zoek naar alternatieve energiebronnen.

 

Gevolgen
De energiecrisis heeft grote gevolgen voor het klimaat. De CO2 uitstoot zal stijgen en hierdoor stijgt de temperatuur. In 2030 wordt verwacht dat de temperaturen 6 graden gestegen zijn en hierdoor smelten de polen. Het gevolg hiervan is dat de zeespiegel stijgt en hierdoor is er een grotere kans op overstromingen. De oplossing is duurzame energie.

 

Oplossingen
De oplossing is dus duurzame energie. Duurzame energie is niet slecht voor het milieu en raakt nooit op, je kan bij duurzame energie denken aan: windenergie, zonne-energie, waterkracht. Maar duurzame energie heeft ook een nadeel, het is duur en hierdoor gebruiken veel mensen het niet. Men wil het goedkoper maken zodat mensen het dan gaan gebruiken. Wij hopen zelf dat het goedkoper wordt zodat de energiecrisis dan voorbij is.

 

Kernenergie

Over kernenergie verschillen de meningen. De één vindt kernenergie wel duurzaam, en de ander juist niet. Kernenergie is energie dat voortkomt uit Uranium. Een groot voordeel aan kernenergie is dat het geen CO2 (koolstofdioxide) uitstoot. Er wordt namelijk niets verbrand. Het is daarom minder belastend voor het milieu dan fossiele brandstoffen. Er is alleen wel een ander groot nadeel aan kernenergie. Dit is daarom ook een reden waarom veel mensen kernenergie niet duurzaam vinden en het niet willen gebruiken. Bij deze vorm van energieopwekking ontstaat namelijk radioactief afval. Dat is erg gevaarlijk voor mens en dier. Deze straling kan onder andere zorgen voor kanker, en is vaak levensbedreigend. Het kan honderden of duizenden jaren duren voordat dit afval zijn radioactiviteit verliest en onschadelijk wordt. Dit duurt heel erg lang, en daarom zijn er veel mensen tegen kernenergie...